Το πρόγραμμα Πρόσβαση συναντά τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πρόσβαση και το σεμινάριο συνηγορίας​ που πραγματοποίησε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με την IRC και με τη συμμετοχή 7 ωφελούμενων του προγράμματος, αποφασίσαμε να γράψουμε όλοι μαζί, μια επιστολή αναφέροντας τις καθημερινές προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέες και οι νέοι ​πρόσφυγες και μετανάστες και να την απευθύνουμε στην Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, με σκοπό να προγραμματίσουμε μια συνάντηση μαζί τους.

Το υπουργείο ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά και στις 03 Ιουνίου είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μία διαδικτυακή συνάντηση, όπου συμμετείχαν τρεις εκπρόσωποι του υπουργείου η κα. Ιωάννα Γλυκού, η κα. Λαμπρινή Στύλιου και ο κ. Άγγελος Αθανασόπουλος, δύο εκπρόσωποι της IRC , η κα. Μάρθα Ρούσσου και ο κ. Amadeus Canals, μία εκπρόσωπος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η κα. Ζωή Δημοπούλου, και τρεις ωφελούμενοι του Πρόσβασις.

Οι νέες & οι νέοι συζήτησαν όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν ενώ οι εκπρόσωποι του υπουργείου άκουσαν προσεκτικά όλα τα ζητήματα που αναφέρθηκαν και αναγνώρισαν και εκείνοι μεγάλο μέρος των δυσκολιών. Παρ’ όλα αυτά μας ενημέρωσαν για κάποιες σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει και θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, κάνοντας το μέλλον πιο αισιόδοξο.

Η πρωτοβουλία ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς συνομίλησαν κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και εκπρόσωποι κρατικών θεσμικών φορέων & αρχών, δύο μεριές που σπάνια έρχονται σε διάλογο μεταξύ τους, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια γέφυρα επικοινωνίας και ουσιαστικών προοπτικών επίλυσης/διευθέτησης του ευρύτερου μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος.

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We try to answer all inquiries as soon as possible!