Θεατροπαιδαγωγικές παρεμβάσεις

«Μπορείς να πας διακοπές τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Μπορείς να προσκαλέσεις φίλους στο σπίτι για δείπνο. Δεν έχεις αντιμετωπίσει ποτέ σοβαρή οικονομική δυσκολία. Έχεις μια ενδιαφέρουσα ζωή και είσαι αισιόδοξος για το μέλλον. Πιστεύεις ότι μπορείς να σπουδάσεις και να ακολουθήσεις το επάγγελμα της επιλογής σου. Δεν φοβάσαι μήπως παρενοχληθείς ή σου επιτεθούν στους δρόμους ή στα Μέσα ενημέρωσης. Μπορείς να ψηφίσεις σε εθνικές και τοπικές εκλογές».

Εσύ σε πόσες από τις παραπάνω προτάσεις θα απαντούσες καταφατικά; Γιατί κάποιοι άνθρωποι θα απαντούσαν καταφατικά σε όλες, και κάποιοι άλλοι σε καμία;

Με αυτά και άλλα σημαντικά ερώτηματα καταπιάνονται αυτές τις μέρες παιδιά από σχολεία σε όλη την Ελλάδα! Οι θεατροπαιδαγωγικές παρεμβάσεις στα σχολεία ξεκίνησαν και η χαρά μας δεν περιγράφεται!
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόσβασις» του Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού – Network for Children’s Rights, η θεατρική ομάδα Συντεχνία του Γέλιου ξεκίνησε τις θεατροπαιδαγωγικές παρεμβάσεις σε σχολεία, προσαρμόζοντας τη δράση διαδικτυακά λόγω #COVID19.
Στις παρεμβάσεις συμμετέχουν κορίτσια και αγόρια έφηβοι και νέοι πρόσφυγες και μαζί με συντελεστές της θεατρικής ομάδας, εμψυχώνουν τη δράση σε σχολικές ομάδες.
Οι θεατροπαιδαγωγικές παρεμβάσεις ακολουθούν  τη θέαση της παράστασης «Μια γιορτή στου Νουριάν» που διαπραγματεύεται θέματα ρατσισμού και στερεοτύπων.

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We try to answer all inquiries as soon as possible!