Γίνεται μια έφηβη όχι μόνο να ξέρει ακριβώς τι θέλει, αλλά και να το καταφέρνει;

Ναι, γίνεται.

Κι αυτή η έφηβη κατάφερε να αποτελέσει έμπνευση και πρότυπο για πολλά κορίτσια.

Δημοσιογραφία και Διερμηνεία ήταν τα δύο όνειρά της Κ., τα οποία με συνέπεια, αφοσίωση και πάνω απ’ όλα σκληρή δουλειά ακολούθησε!

Η Κ. ήρθε πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2020 άνοιξε την πόρτα του προγράμματος Πρόσβαση. Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας της με την ομάδα του έργου, φάνηκε η δυναμικότητα και η αποφασιστικότητα της. Η Κ. γνώριζε εξ αρχής τι θέλει και τι είναι αυτό που αγαπάει. Θα έλεγε κανείς ότι αυτά είναι αρκετά για να κάνεις το μεγάλο βήμα. Ωστόσο, κάτι έλειπε. Ο τρόπος.

Φυσικά, όμως, δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγματα. Τα εμπόδια είναι πολλά και συχνά μας αποθαρρύνουν. Όλους και όλες; Όχι. Για τη Κ. το ρήμα «αποθαρρύνομαι» είναι μια άγνωστη λέξη.

Η Κ. βήμα βήμα γνώρισε την ελληνική πραγματικότητα μέσα από δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάφερε να ξεπεράσει τι δυσκολίες που είχε με τη γλώσσα και τις διαδικασίες. Αν και επειδή δυσκολευόταν με τα ελληνικά, επιθυμούσε να πάει σε αγγλόφωνο σχολείο, γνωρίζοντας ότι πλέον θα παραμείνει στην Ελλάδα, ξεκίνησε μαθήματα ελληνικών, έλαβε ψυχοκοινωνική υποστήριξη, συμμετείχε ενεργά σε training εργασιακής ετοιμότητας καθώς και σε κάθε δράση που θα της επέτρεπε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της και να αναπτύξει τις δεξιότητες της. Κατάφερε να γίνει ακόμα πιο ενεργή και πιο κοινωνική, να αναπτύξει το λόγο και τη ματιά της για τη ζωή ακόμα περισσότερο και να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Άραγε, τι ήταν αυτό που έκανε την Κ. να ξεπερνά μία προς μία τις δυσκολίες και να προχωρά. Η αγάπη της για τη δημοσιογραφία. Για εκείνη η δημοσιογραφία είναι στόχος, βήμα έκφρασης και επικοινωνίας.

Παράλληλα, η Κ. ήθελε να εργαστεί ως διερμηνέας. Αυτός ήταν ένας ακόμα μεγάλος στόχος. Και ήδη κανείς διαβάζοντας αυτή την ιστορία ως εδώ, δεν θα έχει πια καμία αμφιβολία: η Κ. εργάζεται ως διερμηνέας.

Ήδη η Κ. μέσα από την παρακολούθηση σεμιναρίων και συμβουλευτικής, είχε μάθει πώς να φτιάχνει το βιογραφικό της, τι δικαιολογητικά χρειάζονταν, και τι διαδικασίες έπρεπε να ακολουθήσει. Και τα κατάφερε! Παράλληλα παραμένει ενεργή δημοσιογράφος συνεχίζοντας να γράφει και να δημοσιεύει άρθρα.

Σύντομα η Κ. θα διεκδικήσει μια υποτροφία για σπουδές. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος που έχει βάλει.

Αμφιβάλλει κανείς για την έκβαση αυτής της ιστορίας;

Η Κ. έχει ήδη κατακτήσει τους στόχους της και ήδη ως πρότυπο ενδυναμώνει κι άλλα κορίτσια, που στέκονται μπροστά σε βουνά από δυσκολίες κι αναρωτιούνται πώς θα τα καταφέρουν. Ένα χέρι απλώνεται και τους διαβεβαιώνει ότι «μπορούν»: είναι της Κ

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We try to answer all inquiries as soon as possible!